en
Forfattere

Singlesokkernes historie skal op af skuffen

Sokkeguirlander på Møntergården

Sommerens store udstilling på Møntergården handler om sokker – mange sokker: Lige fra den enlige sok, der mangler sin makker til hele tøjindustriens historie. I en mindre pop-up-udstilling i Nyborgladen på Møntergården vil du se, hvordan gasbelysning, mode, 21 graders-kultur og beklædning hænger sammen. Det hele bliver fortalt gennem sokker, fordi den er et historisk billede på, hvordan vores liv har udviklet sig – og især vores tøjkultur.

Og din sok kan være med.

Tag en sok med på Møntergården og få 30% rabat på dit besøg

Du bærer selv rundt på sokkehistorier uden at tænke over det. Måske har din familie en særlig sokketradition, en stor samling af ensomme singler eller hjemmestrikkede sokker, der fortæller gamle historier om familien mange år tilbage. Spændende historier, som vi håber, du vil være med til at dele med os for på den måde bidrage til at bygge en del af udstillingen.

Udstillingen vokser for hver sok, der bliver delt.

Tag en singlesok med på Møntergården og få 30% rabat i entré – og samtidig kan din sok blive en del af udstillingen. Hvis ikke sokken skal fortælle en familiehistorie, kan den blive en del af Møntergårdens store sokkevæsen. Den store fælles udstilling er først færdig, når sidste sok er sat ind.

Udstillingen, der hedder ”It socks”, åbnede næsten sokkeløs den 1. juni og varer til 28. september. Udstillingen er først helt færdig den dag, den lukker.

Undervejs vil der være workshops og arrangementer, hvor du er inviteret med. Følg os på Facebook – her.

PS! Har du leveret en sok, har du gratis adgang til udstillingen hele sommeren.