en
Forfattere

Lærernes dag i H.C. Andersens Hus

/

 

Siden vi åbnede vores splinternye læringsunivers i H.C. Andersens Hus i september, har vi allerede afviklet over 100 undervisningsforløb. Vores særlige andersenske læringsprofil har fået en vidunderlig modtagelse af engagerede elever og lærere. Nye tolkninger og forundrende spørgsmål forenet med leg, fantasi og spontanitet er i højsæde på forskellig vis i de enkelte undervisningsforløb. Derfor har det været intet mindre end fantastisk endelig at kunne invitere eleverne ind i Andersens univers og mærke energien og inspirationen fra dem alle sammen.

 

Med den store interesse fra skoler og institutioner kommer der også en del spørgsmål til både indholdet, vores afsæt i H.C. Andersens eventyr og selvfølgelig til, hvordan vores undervisningsforløb relaterer sig til fællesmål og lærerplaner.

Og da der er intet, vi hellere vil, end at fortælle om netop læringsuniverset og dets dybe fundament i Andersens egen tilgang til kunst og læring, inviterer vi nu lærere og lærerstuderende til Lærernes Dag. Denne dag dykker vi sammen ned i de nyskabende undervisningsforløb.

 

Det bliver en inspirerende dag fyldt med nytænkning, gode historier og åbne dialoger, hvor engagerede medarbejdere fortæller om deres kerneområder. Lærere og studerende kan få inputs til samskabende undervisning og udvikling, Minecraft og Andersen, undervisning for de mindste og vores kommende nationale videnscenter.

 

  • Minecraft og H.C. Andersen
  • ”Eventyrbørn” – udviklingen af et nyt læringsunivers
  • Nationalt H.C. Andersen Center
  • Små Skridt – Store Eventyr

 

FAKTA

”Lærernes dag” finder sted:  28. marts kl. 14 – 18.30 i H.C. Andersens Hus og koster 50 kr. pr. person.

 

Kender du en lærer, der kunne være interesseret, så må du endelig dele. Find meget mere på vores hjemmeside.

 

Tak for støtten:

  • ”Små skridt – Store eventyr”, der er støttet med 6,9 mio. kr. fra Nordea-fonden, har været et særligt fokus på de mindste børns tanker, lege og historier. Uddelingen er gået til udvikling af både læringstilbud, scenografi og kostumer.
  • Minecraft-undervisningsmateriale er udarbejdet med støtte fra Microsoft Education i Danmark.
  • Et kommende Nationalt H.C. Andersen Center er støttet af Kulturministeriet – herunder også undervisningsmaterialer til brug hjemme på skolerne.