en
Forfattere

Årskort

KØB DIT ÅRSKORT

Besøg Museum Odenses udstillingssteder lige så tit, du vil! Museerne byder på et væld af oplevelser for store og små i løbet af året, og ét besøg er ikke altid nok. Du kan bruge timer på at nyde Den Fynske Landsbys idyl, fordybe dig i H.C. Andersens univers, gå på opdagelse i Carl Nielsens musikalske verden og blive klogere på danmarkshistorien på Møntergården.

VIGTIGT: Du skal huske at bestille billet til H.C. Andersens Hus, selv om du har årskort – det gælder også, hvis du blot ønsker at besøge Ville Vau. Skal du have en ledsager med, vælger du to personer under billettypen.

 

Alle disse fordele får du i 2024:

 

  • Fri entré med ledsager* til Museum Odenses udstillingssteder H.C. Andersens Hus, H.C. Andersens Barndomshjem, Møntergården, Den Fynske Landsby, Carl Nielsens Barndomshjem og Carl Nielsen Museet, hvor du kan deltage i et væld af aktiviteter.

 

  • Besøg Café Deilig, og få 20% rabat på frokostmenuen mandag til fredag (undtagen fra rabatten helligdage og følgende ferieuger: uge 7, påskedagene, sommerferien, uge 42 og mellem jul og nytår). Café Deilig ligger ved H.C. Andersens Hus. Husk at medbringe dit årskort.

 

  • Museum Odenses rigt illustrerede årbog (værdi 250 kr.), som i spændende artikler fortæller om museernes arbejdsområder. Bogen udkommer i april og kan afhentes på alle museerne.

 

 

  • Rabat når du handler i museumsbutikkerne. Du får 20% rabat på bøger fra Forlaget Museum Odense og 10% rabat på alle andre varer*.

 

  • Rabat når du besøger andre attraktioner.
    Du sparer 25 % på entrébilletten til Naturama, Fjord&Bælt, Danmarks Jernbanemuseum og 30 % rabat på din billet for en person til Kunstmuseum Brandts.  Endvidere sparer du 25% på Odense Aafarts rundture på Odense Å (ikke online salg), samt 15 % rabat på leje af deres vandcykler.

 

  • Elektronisk nyhedsbrev. Tilmeld dig på museum@odense.dk.

Pris

Pris 450 kr.

Kortet giver adgang for kortholder og én ledsager i et år fra køb.

Du kan købe årskortet  i billetsalget i H.C. Andersens Hus, på Møntergården, på Carl Nielsen Museet og i Den Fynske Landsby. Du får kortet med hjem med det samme. 

Du kan også købe årskortet i vores webshop. Årskort købt i webshoppen aktiveres først, når du har hentet dit årskort – dvs. at det først gælder i et år fra afhentningsdatoen. Hvis du gerne vil give et årskort i gave, kan du købe et gavekort i vores webshop. 

Årskortet er personligt og må ikke udlånes til andre. Du kan blive bedt om at vise billed-id, når du besøger museerne. Du skal være fyldt 18 år for at kunne købe årskort.


Fornyelse af årskort

Du kan forny dit årskort i billetsalgene i H.C. Andersens Hus, Den Fynske Landsby, på Carl Nielsen Museet og på Møntergården. Hvis du fornyr dit årskort, inden det udløber, sparer du 10 % på prisen. Den nye periode lægges oven i udløbsdatoen. Du kan få rabat på fornyelse fra 30 dage før og frem til udløbsdatoen. Rabatten gælder kun for aktive årskort. Du kan også forny dit årskort online, hvis du har oprettet en årskortkonto. Læs mere om oprettelse af årskortkonto i afsnittet herunder.

Udløbsdatoen står ikke længere på årskortet. På den måde undgår vi at skulle skifte plastikkortet ud ved fornyelse. Her finder du en Vejledning til oprettelse af konto (pdf), hvor du bl.a. kan se udløbsdatoen og forny dit årskort online.

* Det med småt

Der er dog ikke fri entré ved arrangementer hvortil der kræves ekstra gebyr, såsom ved teaterforestillinger, H.C. Andersen Festspillene, byvandringer, skumringsture, julearrangementer, visse foredrag og koncerter med forhøjet entre.

Der ydes ikke rabat ved køb af mad- og drikkevarer og allerede nedsatte varer.

 

Persondatapolitik for årskortholdere (pdf)

Særlige arrangementer for årskortholdere

I 2024 kan du glæde dig til at deltage i nedenstående arrangementer. Du er velkommen til at hente et trykt eksemplar, når du besøger os næste gang. Se programmet som pdf her.

___

Grav dybere i Fyns fortid: Årets arkæologiske highlights

Tirsdag 23. januar kl. 19.00 – 21.00

Tag med gennem 2023’s allermest spændende opdagelser og arkæologiske fund. Maria Lauridsen, der er teamleder for arkæologerne, er guide på denne rejse tilbage i tiden. Året 2023 var nemlig ikke et almindeligt år – det var et år fyldt med spritny viden, som arkæologerne har gjort i jorden under os.

Samtidig blev 2023 dét år, hvor Nonnebakken kom på UNESCO’s Verdensarvsliste. Der er derfor nok at fortælle om og nok at fejre denne aften, hvor vi bogstaveligt talt dykker ned i historien.

Mødested: Mødelokale Kirkesalen, Møntergården, Overgade 48, Odense C. Der er indgang via porten i Møntestræde 1 – porten åbner 15 minutter før arrangementet begynder.

___

Tietgenbyen – en skattekiste af arkæologiske opdagelser

Onsdag 21. februar kl. 19.00 – 21.00

Museum Odenses fund i Tietgenbyen er så spændende. Her er spor efter bebyggelse fra bronzealderen til middelalderen (ca. 1100 f.Kr. – 1400 e.Kr.), og vi har opdaget interessante gravpladser i flere størrelser og udformninger. Et af de mest undersøgte steder på Fyn viser sig at være et af de mest bebyggede områder med en skattekiste af arkæologiske opdagelser: Vi har fund fra bondestenalderen til jernalderen, og vi har flere fund fra vikingetiden og den ældre middelalder.

Vil du høre mere om de utrolige fund, Tietgenbyen har budt på, vil museumsinspektør og arkæolog Jakob Bonde fortælle og vise nogle af de sensationelle fund.

Mødested: Mødelokale Mønten, Møntergården, Møntestræde 1, Odense C. Der er indgang via porten Møntestræde 1 – porten åbner 15 minutter før arrangementet begynder.

___

Eksklusiv sneak peek: Den Fynske Landsby på det store lærred

Tirsdag 19. marts kl. 19.00 – 20.30

Kom til forpremiere med efterfølgende spændende talk i Den Fynske Landsby. I et inspirerende samarbejde med det fynske filmbureau Goodwill Film har vi skabt en splinterny kortfilm, som fra påsken 2024 vil rulle over lærredet i biografen ved museets indgang. Og det er ikke bare en almindelig museumsintro: Det er en  stemningsmættet film, der forhåbentlig vækker både følelser og tanker og klæder dig på til at besøge Den Fynske Landsby. Vi taler handling og historie, fortid, nutid, fremtid og klima.

Med aftenens arrangement får du lov til at se filmen før alle andre, og du får chancen for at møde instruktøren bag filmen, Peter Salling. En spændende talk med udviklingschef for Den Fynske Landsby, Lise Gerda Knudsen, vil du høre, hvorfor en film om Den Fynske Landsby skal fortælles på denne måde i 2024.

Mødested: Biografen i Den Fynske Landsby, Sejerskovvej 20, Odense SV.

___

Mor, vi mangler din historie

Onsdag 10. april kl. 19.00 – 21.00

Var du mor i perioden 1973-1993 og jonglerede børn, job og husarbejde midt i oliekriser, kartoffelkur og andre udfordringer, så er det din historie vi gerne vil høre til denne samtalesalon. Vi dykker ned i en af de mest underfortalte sociale revolutioner i det 20. århundrede: Mødrenes indtog på arbejdsmarkedet.

Museum Odenses museumsinspektører, Sissel Bjerrum Fossat og Camilla Schjerning, vil fortælle om deres nye forskningsprojekt om den revolution, der også i dag påvirker vores liv. Vi taler om moderskabets skiftende vilkår, svære valg og lette løsninger. Har du billeder eller særlige genstande, der kan hjælpe med at fortælle din historie, er du velkommen til at tage dem med.

Mødested: Nyborgladen i Møntergården, Overgade 48, Odense C. Der er indgang via porten Møntestræde 1
– porten åbner 15 minutter før arrangementet begynder.

___

Hør om H.C. Andersens ukendte ungdomsdigtning

Torsdag 2. maj kl. 19.00 – 20.30

Vidste du, at H.C. Andersen forsøgte sig som poet allerede som dreng? Han øvede sig i flere digtergenrer, før han endelig debuterede i 1829 under sit eget navn. Hans ungdomsværker, der er skrevet mellem 1816 og 1828, er spændende og omfangsrige, men de er hidtil gået lidt under radaren, da vi først og fremmest kender H.C. Andersen gennem hans trykte forfatterskab og særligt hans eventyr og historier.

Nu har du muligheden for at få et helt unikt indblik i de glemte manuskripter. Seniorforsker ved H.C. Andersens Hus, Ejnar Stig Askgaard, fortæller om det digter-virke, som H.C. Andersen havde, før han blev verdenskendt. Det bliver en aften fyldt med poesi og historier.

Mødested: Børneuniverset Ville Vau (Scenen), H.C. Andersens Hus, H.C. Andersen Haven 1, Odense C. Indgang ved Ville Vau.

___

Musikalsk rejse med Carl Nielsen

Tirsdag 21. maj kl. 19.00 – 20.30

I juni 2023 åbnede Carl Nielsen Museet med en ordentlig fest og en spritny udstilling, der både har fået super flotte anmeldelser og mange glade gæster. Udstillingen er
uforudsigelig og fyldt med Carl Nielsens musik – lige i hans ånd.

Denne aften er din unikke mulighed for at komme helt tæt på museets arbejde. Du kan høre om de valg, der er foretaget for at sætte nyt lys på den fynske komponist, og du kan høre endnu mere musik.

Det er museumsinspektør for Carl Nielsen Museet, Ida-Marie Vorre, der med musikalsk begejstring byder inden for og indvier dig i, hvordan der fortsat arbejdes på at sikre Carl Nielsen Museets aktualitet og relevans. Glæd dig til at blive guidet på denne musikalske rejse.

Mødested: Carl Nielsen Museet, Claus Bergs Gade 11, Odense C.

___

Tag i naturen med Carl Nielsen

Lørdag 7. september kl. 10.00 – 13.00

Hvordan har drabet på en rotte og købet af en ko fået betydning for Carl Nielsens liv og musik? Det kan du høre om, når Tine Louise Kortermand – kunstneren bag vandreruten Carl Nielsens Camino mellem Odense og Faaborg – og museumsinspektør Ida-Marie Vorre fortæller om tankerne bag dens lydbilleder, musik og fortællinger. Rutens første fem kilometer blev indviet sidste år, og nu er de øvrige kommet til. Vi hjælper dig gerne i gang med teknikken.

Praktisk: Husk opladet mobiltelefon, hovedtelefoner, solide sko og tøj efter vejret.

OBS! I tilfælde af dårligt vejr, rykker vi introduktionen ind i selve Carl Nielsen Museet.

Mødested: Den runde bænk foran Carl Nielsen Museet, Claus Bergs Gade 11, Odense C.

Carl Nielsens Camino er produceret af: Foreningen Nordic Performance Art i samarbejde med Carl Nielsen Museet og Geopark – Det Sydfynske Øhav.
Se mere her: carlnielsenscamino.dk

___

Workshop: Vær med til at forme fremtiden for dit bymuseum

Onsdag 25. september kl. 17.00 – 18.30

Hej odenseaner! Vi på Møntergården efterlyser din stemme i forbindelse med, at vi udvikler fremtidens bymuseum.
Vi drømmer om at skabe et forum for fællesskab, der bygger på vores fælles historie. Vil du være med til at forme historien for Odenses centrale museum?

Aftenen byder på foredrag, talks, spil og forskellige opgaver.
Det bliver garanteret en anderledes aften end dem, du tidligere har oplevet på dit bymuseum.

Kom med din idé til, hvad der skal ske på Odenses bymuseum i de kommende år.

Mødested: Nyborgladen i Møntergården, Overgade 48, Odense C. Der er indgang via porten Møntestræde 1
– porten åbner 15 minutter før arrangementet begynder.

___

Odenses landskab fra vikingetiden til i dag

Onsdag 30. oktober kl. 19.00 – 20.30

Arkæologernes udgravninger afslører, at der befinder sig op til 3 meters historie under vores nutidige overflade i Odense. I mere end 1000 år har byens beboere bygget, formet og omformet landskabet, som vi kender, for at få det til at passe til de ønsker og behov, der var i tiden.

Museum Odenses museumsinspektør Kirstine Haase fortæller denne aften om byens udvikling fra vikingetidens oprindelige landskab til middelalderens mange forandringer. Du vil opdage, hvor markant byen og landskabet har ændret sig til den by, nutidens odenseanere bevæger sig rundt i.

Fortidens og nutidens mønstre bliver sammenlignet på denne aften, som vil blive fyldt med sjove opdagelser og historiske øjeblikke.

Mødested: Mødelokale Mønten, Møntergården, Møntestræde 1, Odense C. Der er indgang via porten Møntestræde 1 – porten åbner 15 minutter før arrangementet begynder.

___

Kreativ julesjov: Klip, stræk og skab

Onsdag 27. november kl. 16.00 – 18.00

Papirklip skal klippes med en saks men også formes med kroppe. Det bliver derfor garanteret et anderledes julearrangement for dig, dine børn eller børnebørn, når vi tager på opdagelse i papirklippenes verden – med og uden saks.

Vi begynder med børneyoga og krøller os fx sammen som papirkugler, inden vi går i Ville Vau for at skabe finurlige og sjove papirklip, der forestiller julemænd i sjove positioner. Positioner, som vi vil forsøge at efterligne.

I må selvfølgelig tage jeres julepapirklip med hjem.
Arrangementet henvender sig til alle fra 3 år og op.
Der er ingen krav om gymnastiktøj.

Mødested: Børneuniverset Ville Vau, H.C. Andersens Hus, H.C. Andersen Haven 1, Odense C. Indgang ved Ville Vau.

___

Ret til ændringer forbeholdes.

Du er velkommen til at tage en ledsager med til arrangementerne. Til nogle af arrangementerne kan du endda tage op til tre ledsagere med. Det vil typisk være til arrangementer, der er rettet mod familier.

Tilmelding er nødvendig på tlf. 6551 4601 eller på museum@odense.dk. Tilmelding tidligst en måned før det enkelte arrangement finder sted.

Oplys venligst dit årskortnummer ved tilmelding. Har du et af de nye årskort med stregkode på, bedes du oplyse de sidste fire cifre i det tal, der står lige over stregkoden.