en
Forfattere

Årskort

KØB DIT ÅRSKORT

Besøg Museum Odenses udstillingssteder lige så tit, du vil! Museerne byder på et væld af oplevelser for store og små i løbet af året, og ét besøg er ikke altid nok. Du kan bruge timer på at nyde Den Fynske Landsbys idyl, fordybe dig i H.C. Andersens univers, gå på opdagelse i Carl Nielsens musikalske verden og blive klogere på danmarkshistorien på TID – Museum for Odense.

VIGTIGT: Du skal huske at bestille billet til H.C. Andersens Hus, selv om du har årskort – det gælder også, hvis du blot ønsker at besøge Ville Vau. Skal du have en ledsager med, vælger du to personer under billettypen.

Vælg det årskort, der passer til dit behov:

Årskort 1+1

PRIS: 450,-

Adgang for dig og en ledsager til Museum Odenses 6 museer i et helt år. Børn under 18 år er gratis.

Årskort 2+2

PRIS: 595,-

Adgang to personer på samme adresse samt to ledsagere til Museum Odenses 6 museer i et helt år. Børn under 18 år er gratis.

Årskort Ung

PRIS: 275,-

Adgang for dig under 30 år og en ledsager (under 30) til Museum Odenses 6 museer i et helt år. Børn under 18 år er gratis.

Alle disse fordele får du i 2024:

  • Fri entré med ledsager* til Museum Odenses udstillingssteder H.C. Andersens Hus, H.C. Andersens Barndomshjem, TID – Museum for Odense, Den Fynske Landsby, Carl Nielsens Barndomshjem og Carl Nielsen Museet, hvor du kan deltage i et væld af aktiviteter.
  • Besøg Café Deilig ved H. C. Andersens hus, og få 10% rabat på hele menukortet. Tilbuddet gælder kun det navn der står på årskortet, og kan ikke kombineres med andre rabatter. Du skal vise dit årskort inden betaling, for at få rabatten, så husk at medbringe dit årskort.
  • Museum Odenses rigt illustrerede årbog (værdi 250 kr.), som i spændende artikler fortæller om museernes arbejdsområder. Bogen udkommer i april og kan afhentes på alle museerne.
  • Årlige eksklusive arrangementer. Se program: Årskort_program_2024
  • Rabat når du handler i museumsbutikkerne. Du får 20% rabat på bøger fra Forlaget Museum Odense og 10% rabat på alle andre varer*.
  • Rabat når du besøger andre attraktioner.
    Du sparer 25 % på entrébilletten til Naturama, Fjord&Bælt, Danmarks Jernbanemuseum og 30 % rabat på din billet for en person til Kunstmuseum Brandts.  Endvidere sparer du 25% på Odense Aafarts Rundtur for én person på Odense Å (ikke online salg), samt 15 % rabat på leje af deres vandcykler.
  • Elektronisk nyhedsbrev. Tilmeld dig på museum@odense.dk.

Køb af årskort

Du kan købe årskortet  i billetsalget i H.C. Andersens Hus, TID – Museum for Odense, på Carl Nielsen Museet og i Den Fynske Landsby. Du får kortet med hjem med det samme. 

Du kan også købe årskortet i vores webshop. Årskort købt i webshoppen aktiveres først, når du har hentet dit årskort – dvs. at det først gælder i et år fra afhentningsdatoen. Hvis du gerne vil give et årskort i gave, kan du købe et gavekort i vores webshop. 

Årskortet er personligt og må ikke udlånes til andre. Du kan blive bedt om at vise billed-id, når du besøger museerne. Du skal være fyldt 18 år for at kunne købe årskort.


Fornyelse af årskort

Du kan forny dit årskort i billetsalgene i H.C. Andersens Hus, Den Fynske Landsby, på Carl Nielsen Museet og på TID – Museum for Odense. Hvis du fornyr dit årskort, inden det udløber, sparer du 10 % på prisen. Det vil sige at:

  • Årskort 1+1 kun koster 405,00 kroner ved fornyelse
  • Årskort 2+2 koster 535,50 kroner ved fornyelse
  • Årskort Ung koster 247,50 kroner ved fornyelse

Den nye periode lægges oven i udløbsdatoen. Du kan få rabat på fornyelse fra 30 dage før og frem til udløbsdatoen. Rabatten gælder kun for aktive årskort. Du kan også forny dit årskort online, hvis du har oprettet en årskortkonto. Læs mere om oprettelse af årskortkonto i afsnittet herunder.

Udløbsdatoen står ikke længere på årskortet. På den måde undgår vi at skulle skifte plastikkortet ud ved fornyelse. Her finder du en Vejledning til oprettelse af konto (pdf), hvor du bl.a. kan se udløbsdatoen og forny dit årskort online.

* Det med småt

Med et Årskort 1+1 kan du medbringe een ledsager, med et Årskort 2+2 kan I medbringe 2 ledsagere pr. husstand og med et Årskort Ung kan du medbringe 1 ledsager, men vedkomne skal være under 30 år.

Der er dog ikke fri entré ved arrangementer hvortil der kræves ekstra gebyr, såsom ved teaterforestillinger, H.C. Andersen Festspillene, byvandringer, skumringsture, julearrangementer, visse foredrag og koncerter med forhøjet entre.

Der ydes ikke rabat ved køb af mad- og drikkevarer og allerede nedsatte varer.

Billedtekst

 

Persondatapolitik for årskortholdere (pdf)

Særlige arrangementer for årskortholdere

I 2024 kan du glæde dig til at deltage i nedenstående arrangementer. Du er velkommen til at hente et trykt eksemplar, når du besøger os næste gang.

Se programmet som pdf her.

OBS – følgende ændringer ift. trykt program:

Ekstra arrangement d. 8. oktober – læs mere herunder

Arrangementet d. 30 oktober: Mødested ændret til Nyborgladen

___

Tag i naturen med Carl Nielsen

Lørdag 7. september kl. 10.00 – 13.00

Hvordan har drabet på en rotte og købet af en ko fået betydning for Carl Nielsens liv og musik? Det kan du høre om, når Tine Louise Kortermand – kunstneren bag vandreruten Carl Nielsens Camino mellem Odense og Faaborg – og museumsinspektør Ida-Marie Vorre fortæller om tankerne bag dens lydbilleder, musik og fortællinger. Rutens første fem kilometer blev indviet sidste år, og nu er de øvrige kommet til. Vi hjælper dig gerne i gang med teknikken.

Praktisk: Husk opladet mobiltelefon, hovedtelefoner, solide sko og tøj efter vejret.

OBS! I tilfælde af dårligt vejr, rykker vi introduktionen ind i selve Carl Nielsen Museet.

Mødested: Den runde bænk foran Carl Nielsen Museet, Claus Bergs Gade 11, Odense C.

Carl Nielsens Camino er produceret af: Foreningen Nordic Performance Art i samarbejde med Carl Nielsen Museet og Geopark – Det Sydfynske Øhav.
Se mere her: carlnielsenscamino.dk

___

Workshop: Vær med til at forme fremtiden for dit bymuseum

Onsdag 25. september kl. 17.00 – 18.30

Hej odenseaner! Vi på Møntergården efterlyser din stemme i forbindelse med, at vi udvikler fremtidens bymuseum.
Vi drømmer om at skabe et forum for fællesskab, der bygger på vores fælles historie. Vil du være med til at forme historien for Odenses centrale museum?

Aftenen byder på foredrag, talks, spil og forskellige opgaver.
Det bliver garanteret en anderledes aften end dem, du tidligere har oplevet på dit bymuseum.

Kom med din idé til, hvad der skal ske på Odenses bymuseum i de kommende år.

Mødested: Nyborgladen i Møntergården, Overgade 48, Odense C. Der er indgang via porten Møntestræde 1
– porten åbner 15 minutter før arrangementet begynder.

___

Ekstra arrangement

En forsvunden bro og en tabt bebyggelse ved Dalum

Tirsdag 8. oktober kl. 19.00 – 21.00

I 2022 blev en spærring ved Dalum Bro fjernet, og Odense Å’s vandspejl faldt drastisk. Pludselig afslørede åen en historisk skat: Et fortidsminde, skjult i næsten 800 år. Fundet af en stenkonstruktion, der engang var fundamentet for en bro, rejser spørgsmålet: Hvor førte den hen? Broen blev den brik, der pludseligt forklarede tilstedeværelsen af en bebyggelse fra ca. 1200, som blev undersøgt ved etableringen af motorvejen for 40 år siden. Sporene peger mod Dalum Kloster, men hvorfor anlagde man en bebyggelse her blot for at nedlægge den igen kun få generationer senere – og hvorfor blev broen oversvømmet?

Kom til foredrag med museumsinspektør og arkæolog Mogens Bo Henriksen om det spændende fund ved Dalum Bro.

Mødested: Mødelokale Mønten, Møntestræde 1, 5000 Odense C. Der er indgang via porten Møntestræde 1 – porten åbner 15 minutter før arrangementet begynder.

Odenses landskab fra vikingetiden til i dag

Onsdag 30. oktober kl. 19.00 – 20.30

Arkæologernes udgravninger afslører, at der befinder sig op til 3 meters historie under vores nutidige overflade i Odense. I mere end 1000 år har byens beboere bygget, formet og omformet landskabet, som vi kender, for at få det til at passe til de ønsker og behov, der var i tiden.

Museum Odenses museumsinspektør Kirstine Haase fortæller denne aften om byens udvikling fra vikingetidens oprindelige landskab til middelalderens mange forandringer. Du vil opdage, hvor markant byen og landskabet har ændret sig til den by, nutidens odenseanere bevæger sig rundt i.

Fortidens og nutidens mønstre bliver sammenlignet på denne aften, som vil blive fyldt med sjove opdagelser og historiske øjeblikke.

Mødested: Nyborgladen i Møntergården, Overgade 48, Odense C. Der er indgang via porten Møntestræde 1 – porten åbner 15 minutter før arrangementet begynder.

___

Kreativ julesjov: Klip, stræk og skab

Onsdag 27. november kl. 16.00 – 18.00

Papirklip skal klippes med en saks men også formes med kroppe. Det bliver derfor garanteret et anderledes julearrangement for dig, dine børn eller børnebørn, når vi tager på opdagelse i papirklippenes verden – med og uden saks.

Vi begynder med børneyoga og krøller os fx sammen som papirkugler, inden vi går i Ville Vau for at skabe finurlige og sjove papirklip, der forestiller julemænd i sjove positioner. Positioner, som vi vil forsøge at efterligne.

I må selvfølgelig tage jeres julepapirklip med hjem.
Arrangementet henvender sig til alle fra 3 år og op.
Der er ingen krav om gymnastiktøj.

Mødested: Børneuniverset Ville Vau, H.C. Andersens Hus, H.C. Andersen Haven 1, Odense C. Indgang ved Ville Vau.

___

Ret til ændringer forbeholdes.

Du er velkommen til at tage en ledsager med til arrangementerne. Til nogle af arrangementerne kan du endda tage op til tre ledsagere med. Det vil typisk være til arrangementer, der er rettet mod familier.

Tilmelding er nødvendig på tlf. 6551 4601 eller på museum@odense.dk. Tilmelding tidligst en måned før det enkelte arrangement finder sted.

Oplys venligst dit årskortnummer ved tilmelding. Har du et af de nye årskort med stregkode på, bedes du oplyse de sidste fire cifre i det tal, der står lige over stregkoden.