Besøg Museum Odenses udstillingssteder lige så tit, du vil! Museerne byder på et væld af oplevelser for store og små i løbet af året, og ét besøg er ikke altid nok. Du kan bruge timer på at nyde Den Fynske Landsbys idyl, fordybe dig i H.C. Andersens univers, gå på opdagelse i Carl Nielsens musikalske verden og blive klogere på danmarkshistorien på Møntergården.
VIGTIGT: Du skal huske at bestille billet til H.C. Andersens Hus, selv om du har årskort – det gælder også, hvis du blot ønsker at besøge Ville Vau. Skal du have en ledsager med, vælger du to personer under billettypen.
Pris 450 kr.
Kortet giver adgang for kortholder og én ledsager i et år fra køb.
Du kan købe årskortet i billetsalget i H.C. Andersens Hus, på Møntergården, på Carl Nielsen Museet og i Den Fynske Landsby. Du får kortet med hjem med det samme.
Du kan også købe årskortet i vores webshop. Årskort købt i webshoppen aktiveres først, når du har hentet dit årskort – dvs. at det først gælder i et år fra afhentningsdatoen. Hvis du gerne vil give et årskort i gave, kan du købe et gavekort i vores webshop.
Årskortet er personligt og må ikke udlånes til andre. Du kan blive bedt om at vise billed-id, når du besøger museerne. Du skal være fyldt 18 år for at kunne købe årskort.
Fornyelse af årskort
Du kan forny dit årskort i billetsalgene i H.C. Andersens Hus, Den Fynske Landsby, på Carl Nielsen Museet og på Møntergården. Hvis du fornyr dit årskort, inden det udløber, sparer du 10 % på prisen. Den nye periode lægges oven i udløbsdatoen. Du kan få rabat på fornyelse fra 60 dage før og frem til udløbsdatoen. Rabatten gælder kun for aktive årskort. Du kan også forny dit årskort online, hvis du har oprettet en årskortkonto. Læs mere om oprettelse af årskortkonto i afsnittet herunder.
Udløbsdatoen står ikke længere på årskortet. På den måde undgår vi at skulle skifte plastikkortet ud ved fornyelse. Her finder du en Vejledning til oprettelse af konto (pdf), hvor du bl.a. kan se udløbsdatoen og forny dit årskort online.
Der er dog ikke fri entré ved arrangementer hvortil der kræves ekstra gebyr, såsom ved teaterforestillinger, H.C. Andersen Festspillene, byvandringer, skumringsture, julearrangementer, visse foredrag og koncerter med forhøjet entre.
Der ydes ikke rabat ved køb af mad- og drikkevarer og allerede nedsatte varer.
I 2023 kan du glæde dig til at deltage i nedenstående arrangementer. Du er velkommen til at hente et trykt eksemplar, når besøger os næste gang. Se programmet som pdf her.
__
Guld til guderne?
Tirsdag den 26. september kl. 19-20.30 – Møntergården
Mere end 70 kg af det pureste guld blev gravet ned i jorden i århundrederne efter Kristi fødsel. Alene på Fyn er der fundet knap 20 kg guld fordelt på ca. 120 fund. I nogle tilfælde bare en enkelt genstand, i andre indtil 80 stykker guld – og den største skat vejer knap 5 kg. Nedlægningerne består af barrer, mønter og smykker, heriblandt nogle af jernalderens smukkeste stykker kunsthåndværk. Museumsinspektør Mogens Bo Henriksen har kigget nøjere på dette materiale og giver i foredraget nogle bud på baggrunden for disse spektakulære fund, som er en vigtig kilde til forståelsen af jernalderens samfund og tankegang.
___
Albani Kirke og den tidlige by – del II
Tirsdag den 10. oktober kl. 19-20.30 – Møntergården
Efter at have kigget dybt i arkiver, dagbøger, gamle aviser, fotografier og museets magasin er undersøgelserne om gamle Albani Kirke nu slut. Denne aften kan du høre museumsinspektør Kirstine Haase fortælle om de opdagelser, der blev gjort undervejs. Det viste sig blandt andet, at nogle støvede poser med jord fra udgravninger i 1980’erne rummede hemmeligheden om trækirkens alder og kastede nyt lys over forbindelsen mellem Albani Kirke og Odenses såkaldte dåbsattest fra år 988. Vi skal også se på, hvordan kristendommen udfoldede sig i byen på overgangen mellem vikingetid og middelalder – var skellet mellem hedensk og kristen skarpt, eller rummer de arkæologiske fund en anden fortælling?
___
Syng med Carl Nielsen
Onsdag den 1. november kl. 19-20.30 – Carl Nielsen Museet
Det er spil dansk-uge. Hvad er derfor mere oplagt at dykke ned i end Carl Nielsens sange? De spænder meget bredt. Fra kendte travere som Jeg ved en lærkerede og Jens Vejmand til sange, der i nutiden er gledet ud i glemsel. Museumsinspektør Ida-Marie Vorre står for sangaftenen, hvor vi sammen synger en lang række af disse sange. Der er stort set garanti for at opdage noget nyt!
___
H.C. Andersen og julen
Torsdag den 30. november kl. 19-20.30 – H.C. Andersens Hus
Denne aften i H.C. Andersens Hus fortæller seniorforsker Ejnar Stig Askgaard om juletraditionen i Danmark, hvorledes H.C. Andersen oplevede juledagene blandt sine venner, samt hvordan Andersen bidrog til julens festligheder.
___
Ret til ændringer forbeholdes.
Du er velkommen til at tage en ledsager med til arrangementerne. Til nogle af arrangementerne kan du endda tage op til tre ledsagere med. Det vil typisk være til arrangementer, der er rettet mod familier.
Museum Odense er vært ved en forfriskning i pausen.
Tilmelding er nødvendig på tlf. 6551 4601 eller på museum@odense.dk. Tilmelding tidligst en måned før det enkelte arrangement finder sted.
Oplys venligst dit årskortnummer ved tilmelding. Har du et af de nye årskort med stregkode på, bedes du oplyse de sidste fire cifre i det tal, der står lige over stregkoden.