Thorvald Bindesbøll: Pragtudgave af B.S: Ingemanns Morgen og Aftensange, 1890

Komponeret bind (pragtbind). Kunstner: Thorvald Bindesbøll Motiv: Flot pompøs guldciselering på det meste af forsiden Bindet i øvrigt: Lysebrun/hvid shirting. Titel, navn og motiv præget i guld på forside og ryg. Forsatspapir: Mønstret. Snit: Guld Forfatter: B.S. Ingemann Titel: Morgen- og Aftensange Trykkeri: Thiele, Kjøbenhavn, 1890 Forlag: C.A. Reitzel Illustrationer: Carl Thomsen

Mange bogbindere lod sig sidst i 1800-tallet inspirere af skønvirkestilen. Skønvirke blev set som et modsvar til industrialiseringens masseproduktion og byggede på ældre håndværkstraditioner. Blandt de mange smukke bøger fra perioden finder vi denne pragtudgave af B.S: Ingemanns Morgen og Aftensange fra 1890. Bogbindet med de organiske dekorationer og guldciselering er udført af arkitekten Thorvand Bindesbøll (1846-1908), der var en af de væsentligste danske skønvirkekunstnere.
Datering: 1890 - 1890
Ophavsmand: Bindesbøll, Thorvald
Motiv:
Sted: København
Fremstillingsteknik:
Størrelse: længde: 26 centimeter, bredde: 21 centimeter
Materiale:
Farver:
Genstandsnummer: DMM/01171x054170
Samlinger: Mediehistorisk samling
Sag: Bøger, pragtbind, industribind skænket af Johannes Jensen
Sagsbeskrivelse: Samling fra antikvarboghandler Johannes Jensens privatsamling. Den blev skænket til DGM/DP i forbindelse med en udstilling på museet i foråret 1993. Johs. Jensen havde taget bøgerne fra i løbet af de godt 15 år, han havde sin antikvarboghandel - ikke så meget af hensyn til indholdet som af udstyret: for at fremhæve det fine bogbinderarbejde, der tidligere blev lavet.