en
Forfattere

Museum to go

Ved hjælp af Useeum-appen kan du få meget mere ud af din museumsoplevelse – også når du befinder dig derhjemme

Eventyrenes by – en dramatiseret lydvandring i H.C. Andersens Odense

Fortællinger fra Museum Odense behøver ikke altid finde sted på et af vores seks museer inden for åbningstid. Du kan tage nogle af dem med hjem og lytte, når det passer dig. Alt, du skal bruge, er din smartphone og en app – Useeum-appen.

Konceptet er ”museum to go”, og ideen voksede frem under den første corona-nedlukning, hvor formidlerne pludselig skulle kunne komme i kontakt med deres gæster på nye måder i sikker afstand og med håndsprit. Foreløbig har idéudviklingen været katalysator for ni fortællinger. Den seneste fra august 2022 tager dig med fra H.C. Andersen Haven og ud i Odenses gader, mens den første – En landsby fra H.C. Andersens tid – siden marts 2020 har givet gæsterne 15 nedslag med fakta fra Den Fynske Landsby.

Præstegården lever
Billedtekst

Siden har Den Fynske Landsby fået to andre vandringer, Guide til Den Fynske Landsbys gårde og huse og Præstegården lever. På Møntergården var de første initiativer uden lyd. Det var digitale vandringer, der koblede Odenses tidlige historie til byen. I sommeren 2020 blev Mordet på Knud den hellige og Den tidlige by præsenteret. Begge vandringer er fortællinger fra vikingetidens Odense og en del af en større fortælling om byens tilblivelse. Senere fulgte vikingefortællingen Skygger i Odins By, som i endnu højere grad er en dramatiseret vandring – et lydteater, hvor personhistorien og følelserne derfra formidler fortællingen, og hvor drama og historie smeltede sammen på en helt ny måde.

Det er let at finde rundt i fortællingens geografi, for der følger et kort med inde i appen. Sådan er det også i vandringerne H.C. Andersens Fodspor og Teatervandringen Skæbner, som guider gæster til særlige steder i henholdsvis Odenses centrum og Den Fynske Landsby. Her er lyd erstattet af ord, du selv skal læse – enten på et skilt eller direkte i appen.

Find dem i appen eller læs mere her.

Scan qr-koden