en
Forfattere

Ingrid Marie viser vej i vinterferien

Pigen Ingrid Marie lægger navn til en fynsk æblesort, og i vinterferien hjælper hun dig med at finde små historier i Møntergårdens udstillinger.

Lækkert gratis opgavehæfte

 

Nytegnet udgave af Ingrid Marie

I vinterferien lancerer Møntergården et helt nyt opgavehæfte, ”Ingrid Marie og køkkenhistorien”, som er tegnet og passer til børn mellem 5 og 8 år. I får det udleveret i billetsalget, og det er gratis, når den voksne har købt entré (børn under 18 har gratis entré).

Gennem opgavehæftet sørger pigen Ingrid Marie for, at I oplever historien på en ny måde. Ingrid Marie fører jer rundt i udstillingerne på jagt efter skjulte køkkenhistorier. Undervejs skal I løse små opgaver, der både skaber undren og åbner for snak om, hvordan det var at leve i gamle dage.

Mange børn vil måske studse over deres egen verden og fortidens teknologi. Læs mere

 

Virkelighedens Ingrid Marie

For 100 år siden spirede et lille skud fra en æblekerne frem i skolehaven i Høed på Sydvestfyn. Det unge æbletræ fik lov til at blive stående, og omkring 1920 begyndte det at bære velsmagende røde æbler. Skolelærer Karl Madsen og hans kone Christine havde i 1908 mistet deres lille 6-årige datter Ingrid Marie, og de ønskede, at æblet blev opkaldt efter hende.

 

Landbohøjskolen i København mente, at æblet skulle hedde Glamsbjerg Reinet, men Karl Madsen stod fast, og æblets navn blev IngridMarie. Æbletræet fra skolehaven fik tusindvis af aflæggere, og selvom Ingrid Maries liv blev kort, vil hendes navn altid blive husket.

 

Tegnet og idéudviklet

Opgavehæftet er tegnet af Møntergårdens praktikant Emma Flores Moya Martens i efteråret 2022. I forbindelse med sit studie i Forhistorisk Arkæologi fra Københavns Universitet fik hun opgaven at udvikle et nyt materiale til børnefamilier, der besøger Møntergården på egen hånd. Emma er en dygtig illustrator og har selv tegnet Ingrid Marie.

 

Møntergården holder åbent fra 10 – 17 alle dage i uge 7.

(OBS! Weekenden i uge 6, 11.-12. februar, er der åbent på Møntergården fra 10-16).