en
Forfattere

Fra arkæologisk potteskår til genbrugskunst

VUC - TAK


Byg mosaikvikinger af genbrugsguld

Vi fejrer Odenses 1000-årige vikingehistorie med farverige genbrugsmosaikker for hele familien. Kom forbi Møntergården, når vi i fællesskab laver smukke mosaikbilleder inspireret af nogle af vikingetidens største karakterer – selvfølgelig med udgangspunkt i vikingebyen Odense.
I hele juli måned kan du tage et smut forbi Møntergården, når vi i samarbejde med Odense Renovation bygger vikingekongen Harald Blåtand, den fynske høvding Palnatoke og mange flere i smuk, genanvendt mosaik. Så tag hele familien under armen, og prøv kræfter med mosaikken, og hør mere om vikingetidens Odense -Vikingernes By.

Ud fra et ønske om at skabe en bæredygtig aktivitet, som kan være led i formidlingen af museet arbejde og Odenses unikke vikingehistorie, har Møntergården indgået et samarbejde med Odense Renovation, som står for indsamling af farvede potteskår, doneret af byens borgere.
Odense er en historisk vikingeby, og langs gader og stræder kan du finde enestående fortællinger om kongemord, vikingeborge og fortidens vikingeliv.
Hver uge vil vi i fællesskab lave store kunstværker, som forestiller historiske karakterer fra vikingetiden.

Og hvorfor så lige mosaik, spørger du måske? Potteskåret er for mange det arketypiske arkæologiske fund, og i denne aktivitet tager vi nutidens potteskår og omdanner dem til unikke kunstværker i en cirkulær proces, hvor andres levninger bliver til kunstværker.

Aktiviteten vil finde sted i Møntergårdens store gård fra 4. juli til og med 29. juli.