en
Forfattere

Den Fynske Landsby holder vinterlukket – men arbejder på livet løs …

/

 

Den Fynske Landsby holder altid lukket fra efterårsferien og frem til april. MEN det betyder bestemt ikke, at vi ligger på den lade side. Håndværkerne arbejder på at bevare alle vores gamle huse, landmændene passer dyrene og klargør markerne til næste års høst, udstillinger og aktiviteter bliver planlagt, skrevet og bygget.

Hvis man vil læse mere om alt det, Landsbyen gør i både åbnings- og lukketid, kan man finde flere klummer om bl.a. bevaring af gamle huse, spøgelser og dyrebørn på vores hjemmeside.

 

Præstegården anno 1900
Hele vinteren arbejder vi på at færdiggøre nyindretningen af Præstegården, så vi næste sæson kan invitere indenfor anno 1900. Fordi det er Landsbyens mest velhavende gård, har vi mulighed for at vise, hvordan et ‘moderne’ hjem på landet blev indrettet i slutningen af 1800-tallet, hvis man havde penge på kistebunden.

 

/

 

Julekalender – filmoptagelser i Landsbyen
Hen over vinteren kommer det også til at vrimle med nisser og julehygge i Landsbyen. DR’s julekalender 2022 bliver optaget herude, og mange af vores formidlere fra Levende Historie skal være med som statister. Vi glæder os til at lægge kulisse til en julekalender og er spændte på at få besøg af både filmhold og skuespillere. Julekalenderen kommer til at foregå i 1800-tallet på en travl herregård og i en lille landsby. Hovedpersonen er tjenestepigen Karen, der er venner med nissen Rumle, så der er dømt god gammeldags julehygge.

Læs mere her.

 

Landsbyjulekalender – en låge hver dag …
Fra den 1. til den 24. december åbner vi hver dag en virtuel kalenderlåge på vores Facebook-side. Julekalenderen fortæller om forskellige ting, ord og traditioner, der har med landsbyliv, vinter og jul at gøre. Faktisk kan man følge Den Fynske Landsby hele vinteren. Vi vil sørge for at fortælle lidt om, hvem vi er, hvad vi går og laver, hvad der kommer til at ske og komme med nogle gode historier om livet for 200 år siden.

Find og følg os her.

 

/