en
Forfattere

Arkæologiske leder valgt til international bestyrelsespost

/

På den årlige kongres i European Association of Archaeologist (EAA) i sidste uge var der valg til bestyrelsen og her blev overinspektør, ph.d. Jesper Hansen valgt ind i den ti personer store gruppe. EAA er den toneangivende sammenslutning af fagarkæologer i Europa med ca. 3.000 medlemmer og en række forskellige aktiviteter ud over den årlige kongres som f.eks. akademiske udgivelser, ligesom foreningen er høringsberettiget (participatory status) ift. EU-anliggender vedrørende arkæologi og er aktiv i European Heritage Alliance 3.3.

Med valget af Jesper Hansen er dansk arkæologi for første gang repræsenteret i bestyrelsen, og Jesper er samtidig det eneste bestyrelsesmedlem fra de lokale arkæologiske museer, som gennem udgravningerne leverer størstedelen af ny data til forskningsfeltet. EAAs sekretariat hører til i Prag og valget er for en treårig periode med mulighed for ét genvalg.

Det er en stor glæde, at OBM bliver repræsenteret i så vigtigt internationalt arkæologisk forum, og en anerkendelse af det strategiske og systematiske arbejde med alle aspekter af det arkæologiske arbejde. Bestyrelsesposten åbner nye spændende muligheder for at påvirke udviklingen inden for europæisk arkæologi.