Hønen er festmad, men den er også meget mere bæredygtig mad end ko og gris. Langfredag viser Landsbyens folk, hvordan man slagter en høne og fortæller om processen undervejs.
Vær opmærksom på, at en slagtning kan være en voldsom oplevelse. Derfor skal alle børn være i følge med en voksen.
Det er første gang, Den Fynske Landsby slagter en høne foran sine gæster. Men det er en vigtig fortælling, når museet skal fortælle om at være selvforsynende, siger udviklingschef Lise Gerda Knudsen:
”Vi slagter hønen for at fortælle om en form for selvforsyning, som både var almindelig i 1800-tallet, og som er mulig for mange af os i dag. Det er blevet populært at holde høns i baghaven, for de giver æg, samtidig med at de spiser grøntrester og holder ukrudt og snegle nede. Desuden kan de blive til en kyllingesteg eller en gang hønsekødsuppe på spisebordet”, siger Lise Gerda Knudsen.
I 1800-tallet lagde hønsene ikke æg hele året. Først om foråret, når lyset kom tilbage efter vintermørket, begyndte æglægningen. Derfor er æg og kyllinger blevet forbundet med forår – og i dag også med påsken.
Påsken byder på mange muligheder for at komme tæt på hønsene og deres æg.
Hønen bliver slagtet og plukket fredag den 29. marts klokken 13-14
Resten af påsken er skiftende program i Den Fynske Landsby – se mere her