en
Forfattere

Jul, som vor mor elskede den

Julenostalgi med Karen K.

I julen 2023 har Møntergården en særudstilling om kunstneren Karen K.’s juleunivers. Hun er blevet kaldt ”Danmarks mest juleglade kunstner”, for gennem hele hendes karriere fra 1950’erne til 2010’erne var julemotiverne også i fokus.

I Danmark vandt Karen K. folkelig udbredelse gennem Familiejournalen, som hun igennem mere end 30 år tegnede julepynt til. Kvinden bag signaturen Karen K. hed i virkeligheden Karen Kjærsgaard. På denne aften kan du komme tættere på kunstneren bag de velkendte juletegninger og høre mere om hendes liv og kunstneriske værk.

Karen K.-fan viser an

Museumsinspektør Mikael Manøe Bjerregaard, der står bag udstillingen, fører os tilbage til julen i 1960’erne, 70’erne og 80’erne set gennem Karen K.’s tegninger. Det er ham, der egenhændigt står bag den enorme samling, som udgør udstillingen, så det er en ægte Karen K.-fan, der byder indenfor.

Efter foredraget er der adgang til særudstillingen. Særligt for denne aften vil det være muligt at se et større udvalg af originale tegninger af Karen K., som ellers ikke er udstillet. Billetten koster 50 kr. og inkluderer kaffe/te og småkager i den hyggelige julecafé i Nyborgladen på Møntergården.

Sted: Nyborgladen i Møntergården

Tid: 6. december kl. 19 – 20.30

Pris: 50 kroner inkl. kaffe/te og småkager

Køb billet