en
Forfattere

Op ad åen med vikingefortællinger

Åens mange vikinge-historier.

Næppe er Nonnebakken blevet så omtalt som i den seneste uge eller siden den sammen med fire andre ringborge i Danmark blev udpeget som UNESCO Verdensarv.

Men den særlige vikingeborg, der for længst er blevet bebygget og inddraget i byens udvikling, var allerede længe før på programmet for den anden del af eftersommerens å-vandringer.

Nonnebakken er slutdestination, og udgangspunkt for begge vandringer Odenses centrale vandåre, som for formet byens identitet siden oldtiden. Åen opfattes som en slags livsnerve for byen, som en slange der i måske hundredtusinder af år har snoet sig gennem landskabet og ændret betydning undervejs.

Er du en af de mange, der bruger åen og dens omgivelser – sejlende på vandet eller gående på stierne langs åen – vil du måske gerne kende dens historie og betydning fra istid til nutid. Det får du mulighed for ved at tage med på vandreture, som ledes af museumsinspektørerne Maria Elisabeth Lauridsen og Mogens Bo Henriksen fra Museum Odense.

Nogle af de spørgsmål, du kan forvente svar på undervejs er, om man kunne sejle til Odense i vikingetiden, og om der har været et søslag på Odense Å, og hvorfor Nonnebakken egentlig ligger, hvor den ligger.

De to vandreture langs Odense Å var placeret i forlængelse af hinanden: Første tur i august gik fra Ejby Mølle til Påskestræde, mens anden tur fra Paaskestræde til Nonnebakken.

KØB BILLET

 

Fakta:

Længde: 1 km.

Mødested: Paaskestræde (sidegade til Nedergade)