en
Forfattere

Kærlighedskorrespondancer

 

 

I disse dage falder en kuvert ind ad brevsprækken hos 200 tilfældigt udvalgte danskere. I den hvide pergamentkuvert gemmer der sig et kærlighedsbrev af digter Morten Søndergaard.

Det fine brev er første del af kunstprojektet “Kærligehedskorrespondancer”, der har sit begyndelsespunkt i et kærlighedsbrev, der er gået tabt. Et afskedsbrev fra købmandsdatteren Riborg Voigt, som H.C. Andersen bar i en skindpung på sit bryst, da han døde i 1875.

Som en fordybning i brevet ligget et monogram RV (Riborg Voigt) skabt af tekstilkunstner Begitte Lynge Andersen ud fra en fortolkning af Riborg Voigts håndskrift. Hvert kærlighedsbrev er et lille værk og et håb om, at modtageren vil sende et brev retur.

Til H.C. Andersen Festivals i år vil citater fra svar, som modtagerne sender retur, blive gengivet på silke og papir i en række skulpturelle installationer i det odenseanske byrum, H.C. Andersens Hus og skulptursalen på Det Fynske Kunstakademi.

Fra den 22.-29. august vil du i Mindehallen i H.C. Andersens Hus kunne se kærlighedsbrevene i deres fulde længde og bære et brev med dig hjem.

Kærlighedskorrespondancer er skabt af Lise Kapper og Lea Kirstine Møller. Du kan følge projektet på Instagram-profilen: www.instagram.com/kaerlighedskorrespondancer