en
Forfattere

Møntergården rammer det hele ind, når Fyn bliver hele Danmarks juleø

Fra på lørdag den 19. november kan du komme med bag kulissen på årets to nye TV-julekalendere i en udstilling på Møntergården, der gør det muligt at gå i fodsporene på filmoptagelserne rundt om på Fyn.

Når DR og TV 2 i år sender to helt nyproducerede TV-julekalendere i 24 afsnit, bliver Fyn til hele Danmarks juleø. Begge julekalendere er optaget på Fyn, og filmlokationerne kommer sammen med en stor udstilling på Møntergården til at danne rammen om en række juleaktiviteter.

Om udstillingen fortæller Museum Odenses formidlingschef Asger Halling Lorentzen:

– Som et væsentligt element i det samlede fokus på Juleøen Fyn giver vi på Møntergården gæster mulighed for at få et spændende kig ind i produktionen af de to julekalendere. Her kan gæsterne komme med behind the scenes, og de kan se originale, ikoniske genstande fra julekalenderne pakket ind som 24 gigantiske kalenderpakker. Møntergården byder som altid på juleaktiviteter og oplevelser i de gamle bygninger og gårdrum, og som noget nyt har Den Fynske Landsby også åbent i december. Her kan man besøge nogle af de autentiske huse, der er brugt til tv-kulisse.

I udstillingen kan gæsterne komme helt tæt på alle de magiske hemmeligheder fra familiejulekalenderen ”Tinka og Sjælens Spejl”, der sendes på TV 2 og TV 2 Play. Udstillingen rummer også fortællinger fra DRs nye julekalender ”Julehjertets Hemmelighed”, hvor pigen Karen og nissen Rumle skal så meget igennem, før det bliver jul.

Desuden rækker udstillingen ud til fynske lokationer, der har været med i optagelserne.

 

Mere om ”24 pakker – Kom bag kulissen på årets TV-julekalendere”

Du kan komme helt tæt på de magiske hemmeligheder og eventyrlige fortællinger, opleve Nissetegnerens værksted fra Tinka-universet, som du kender fra TV 2.
Fra Julehjertets Hemmelighed på DR får du fortællinger om Karens fortryllende småkager, nissen Rumles forvandling og ligesom skuespillerne i julekalenderen kan du lære, hvordan man bukkede for herremanden i 1800-tallet.

Udstillingen er designet af Torden og Lynild.

Udstillingen er åben fra 19. november – 8. januar 2023.