Her møder du komponistens kontrastfyldte og vidtfavnende musikalske univers, der fornyer billedet af Carl Nielsen og hans plads i verden.
Det er musikken, der gør Carl Nielsen til noget ganske særligt, og derfor bliver musik selvfølgelig udgangspunkt for din oplevelse, når du besøger Carl Nielsen Museet. Det er et markant skift fra den tidligere udstilling, der i høj grad var bygget om op Carl Nielsens biografi og fysiske genstande.
I Carl Nielsen Museet arbejder vi med musik som et universelt sprog – det kan være legende, passioneret og nysgerrigt. Det kan være svært at putte i boks. Alt sammen ligesom Carl Nielsen selv.
Tag musikken med hjem
I Carl Nielsen Museet kan du få musikken med hjem. Kig ind i den kombinerede billet- og museumsbutik, som med et udvalg af bøger om komponisten og musikalske udgivelser af hans værker giver mulighed for at dyrke bekendtskabet.
Køb et årskort* og få 10% på dine varer.
*Årskort giver gratis adgang til Museum Odenses seks museer for to voksne og børn under 18 år.
– og målet er at du som gæst går derfra med noget uventet og en ny forståelse af hvad Carl Nielsens musik kan.
Danmarks mest berømte komponist kom fra simple kår. Som komponist udfordrede Carl Nielsen hele tiden grænserne. Resultatet var dristige symfonier og kompositioner, men også sange, der er blevet en del af dansk kulturel identitet.
Tag trappen op og gå på opdagelse i Carl Nielsens musikverden. Oplev hans musikalske opvågnen, modstand mod konventioner, krisestunder og den forsoning, han fandt i senere år. Du er på et museum, hvor den vigtigste genstand er musikken. Hvert udstillingsemne formidler musik og fortæller en historie fra Nielsens liv. Nogle steder skal du selv hjælpe til – løfte, dreje, trykke og åbne for at aktivere musikken.
Udforsk på din egen måde, i dit eget tempo. Opdag frem for alt Carl Nielsen gennem hans musik. Lyt til de lyde, der fyldte Nielsens verden. Se glimt af de steder og mennesker, der inspirerede hans kreativitet. Følg pulsen på hans musik som lyset, der strømmer gennem udstillingen.
Komponisten Carl Nielsen nægtede at blive sat i bås. Hans musik stritter i mange retninger, og de mange facetter gør ham mere aktuel end nogensinde.
Nøglen til at lære Carl Nielsen at kende er hans musik: Dualiteten i kompositionerne, som viser en komponist med forståelse for både det komplekse og det folkelige. Kontrasterne mellem det stille og det vilde, det legende og det regelrette, tradition overfor modernitet. Netop dét er tanken bag Carl Nielsen Museet.
Læs meget mere om vores undervisningstilbud, som retter sig mod skoler og daginstitutioner, samt find og book de forløb museet tilbyder.
Besøg også komponistens barndomshjem, hvor du får en spændende og sanselig oplevelse af Carl Nielsens fynske barndom og ungdom.
Du vil ikke føle, at du træder ind på et museum, men at du træder ind i et hjem. Carl Nielsens hjem, vel at mærke. Med møbler, som man må sidde i, og en duft af tobak og harpiks, som man brugte til at smøre violinstrengene med.
Carl Nielsens opvækst i det midtfynske var præget af den folkemusik, som trivedes her. Som seksårig satte han sin første violin til hagen, og som niårig skrev han sin første polka. I museets udstilling kan du få meget mere at vide om hans barndom, familie, livet på egnen og ikke mindst hans musik.
Du kan læse meget mere her.
Følg os på Facebook– her vil du løbende finde information og viden om museet.