Museum Odense er en statsanerkendt, selvejende museumsorganisation, der driver seks udstillingssteder og beskæftiger omkring 150 medarbejdere.
Museum Odenses bestyrelse:
Simon Torp, formand.
Dekan for humaniora på SDU
Brian Rønsholdt, næstformand.
Managing Director. Ferrero Scandinavia AB
Signe Jungersted.
CEO, Group NAO
Peter Rahbæk Juel.
Borgmester, Odense Kommune
Søren Windell.
Rådmand, By- og Kulturforvaltningen, Odense Kommune
Henrik Thal Jantzen.
Partner, advokat Hafnia Law Firm
Astrid la Cour.
Direktør for Frederiksbergmuseerne
Daniel Ravnholt Jørgensen.
Medarbejderrepræsentant, Arkæolog, Museum Odense
Museumsdirektøren har ansvaret for den overordnede ledelse af Museum Odense.
Museumsdirektøren udgør sammen med Kulturarvschef, Publikumschef, Formidlingschef og Administrationschef Museum Odenses ledelse.
Museumsdirektørens særlige indsatser og opgaver er
Museumsdirektør
Email: hharn@odense.dk
Telefon: +4551303298
Museum Odenses vedtægtsbestemte ansvarsområder omfatter arkæologi og nyere tids kulturhistorie, herunder mediehistorie, Den Fynske Landsby, digteren H.C. Andersen og komponisten Carl Nielsen.
Museet har arkæologisk ansvar for følgende kommuner: Assens, Middelfart, Nordfyn og Odense. Museets ansvarsområde inden for nyere tids kulturhistorie er Odense Kommune. Museet varetager tillige den lovpligtige kulturarvsforvaltning for nyere tid i Nordfyns Kommune.
Museet fungerer som nationalt og internationalt dokumentations-, forsknings- og formidlingscenter om digteren H.C. Andersen og komponisten Carl Nielsen. Udover udstillinger, publikationer m.m. nationalt indgår museet i en række internationale samarbejder med henblik på at formidle viden om de to kunstneres liv og værker.
Bygningskultur og kulturlandskabets udvikling er særlige fokusområder.
Inden for mediehistorie belyser museet produktion og forbrug af medier i Danmark forstået som tilstande og forandringer inden for den grafiske branche, den trykte presse samt de elektroniske og digitale medier.
Arbejdet med en ny strategi for Museum Odense for perioden 2022-2026 er afsluttet september 2022. Strategien indeholder blik på de museale hovedområder, de fire brands – H.C. Andersens Hus, Den Fynske Landsby, Carl Nielsen Museet og Møntergården – for publikumsområdet, økonomi og drift samt HR-området.
Strategien i kort form kan ses og downloades her: Strategi 2022-2026 (Kort)
Oversigt over Museum Odenses medarbejdere
Vores formidling har som mål at skabe oplevelser for gæsterne, vække deres nysgerrighed og medvirke til at give dem et nyt perspektiv på dem selv og den verden, de befinder sig i.
Læs mere om vores formidlingsværdier
Museum Odense har eksisteret siden 1860.
Læs om Museum Odenses historie
Se oversigten over Museum Odenses seneste nyheder